Амстердам може заборонити продаж марихуани іноземцям

Мер Амстердама спробував заручитися політичною підтримкою реформ, показавши, що іноземних туристів буде на третину менше, якщо їм заборонять купувати канабіс в кав’ярнях, сказав Guardian.

Фемке Халсема, яка, очевидно, хоче скоротити кількість продавців марихуани, додала результати дослідження до листа муніципальним радникам. У ньому вона оголосила про свій намір вивчити, як можна скоротити цей зв’язок між каннабісом і іноземними туристами.

Амстердам щосили намагається впоратися з величезною кількістю відвідувачів центру міста, що навіть перестав рекламувати його визначні пам’ятки.

Місто з населенням 1,1 мільйона осіб щорічно привертає увагу більше 17 мільйонів туристів.

Дослідження, проведене Амстердамським відділом досліджень, інформації та статистики, показує, що 34 відсотки всіх відвідувачів району червоних ліхтарів в Сінгел будуть рідше відвідувати місто, якщо іноземцям буде заборонено купувати канабіс. 11 відсотків будь б не відвідали місто знову.

Серед респондентів всіх національностей 40% заявили, що більше не будуть використовувати гашиш або травичку в свої візити, якщо буде введена така заборона.