Ізраїль зацікавлений в українських фахівцях

Ізраїль готовий розглядати збільшення квот для українських трудових мігрантів.

Між Україною та Ізраїлем вже три роки діє Угода про тимчасове працевлаштування українських громадян в цій близькосхідній країні. Однак поки навіть та невелика квота, яка передбачена в угоді, повністю не використовується. Повноцінно угода почала виконуватися тільки в 2018 році.

Як зазначив на нещодавньому брифінгу Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон «з початку року на найближчий раунд відбору, який ми зараз проводимо, записалися понад 1000 робітників. Ми очікуємо, що кількість бажаючих працювати в Ізраїлі збільшиться до передбачених в угоді 2 тисяч осіб на рік».

Ізраїльський дипломат підкреслив, що угода про тимчасове працевлаштування між нашими країнами має сприяти вирішенню питання нелегального працевлаштування українців в Ізраїлі.

«Зараз дуже важливо говорити людям про можливість працювати в нормальних умовах і легально»,– підкреслив Джоел Ліон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в минулому році на територію Ізраїлю не були допущені 5 відсотків з усіх бажаючих українців в’їхати до країни.

В Ізраїлі помітно покращилися показники так званого Індексу якості життя, який визначається по 70 суб’єктивними і об’єктивним параметрам.