Трудова міграція може піти на спад років через п’ятнадцять – Василь Воскобойник

Запланована українським урядом системна зміна трудового законодавства при збігу сприятливих обставин в економіці може почати зменшувати темпи трудової міграції тільки через 10-15 років.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник заявляє, що ефект, на який розраховує уряд, розробляючи нове законодавство в сфері працевлаштування, можна очікувати не раніше, ніж через 10-15 років. При цьому головною умовою, яка не буде змушувати українських громадян масово виїжджати на роботу в інші країни – динамічний розвиток економіки України та підвищення рівня оплати праці співрозмірного з тієї зарплатою, яку отримують наші співгромадяни, працюючи за кордоном.

«Україна що не змінить, вона не зможе зупинити цей процес. В першу чергу необхідно, щоб у нас мене не законодавство, а економічне становище», – підкреслив В. Воскобойник.

На думку експерта, відправною точкою був 1991 рік. Саме недоліки економічної і соціальної політики дали такий результат, який змушує українців їхати на роботу за кордон. Люди в більшості своїй просто не бачать перспектив і не сподіваються на покращення ситуації найближчим часом.

Нагадаємо, результати великого соціологічного дослідження за підсумками 2018 року показали гнітючі результати – більше половини українських сімей відчули, що їхнє матеріальне становище значно погіршилося.

Джерело: news.eurabota.ua

03.01.2019