Стали відомі популярні серед українців країни для працевлаштування

Серед тих українців, які офіційно працевлаштувались за кордоном, найбільша кількість знайшли роботу на Кіпрі.

Кипр фото

Днями Міністерство соціальної політики України оприлюднило дані про офіційне працевлаштування українців в інших країнах. Результат виявився не зовсім очікуваним. Найчастіше українські громадяни знаходили для себе роботу і працевлаштувались на Кіпрі. За підсумками 2017 року в цій країні вдалося офіційно працевлаштуватися понад 17 тисяч наших співгромадян. На другому місці за популярністю – Польща. У минулому році в цій центральноєвропейській країні знайшли роботу 12,4 тисячі громадян України. Замикає трійку лідерів Німеччина. В найбільш економічно розвинутій країні Європейського союзу на роботу з можливістю отримувати офіційну заробітну плату владналося понад 9 тисяч українців. У загальній складності 84 тисячам українським громадянам вдалося працевлаштуватися в різних країнах світу.

У відомстві підкреслили, що наведені дані характеризують лише окрему частину ринку праці». Експерти міністерства провели оцінку масштабів трудової міграції українців, на сьогодні за кордоном працює понад 3 мільйонів наших співвітчизників.

Як нещодавно повідомлялося, за сім місяців 2018 року трудові мігранти на третину збільшили обсяг грошових переказів в Україну порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Джерело: www.eurabota.ua