«Міжнародні авіалінії України» та інші авіакомпанії можуть оштрафувати

Знайдено ознаки порушення конкурентного законодавства у великих авіакомпаній, які працюють на українському ринку пасажирських авіаперевезень.

Антимонопольний комітет України порушив справу в зв’язку з тим, що виявлені ознаки порушення деякими авіакомпаніями, які працюють на ринку пасажирських авіаперевезень в Україні, конкурентного законодавства.

Як розповів голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький, дослідження стосується ознак порушення законодавства авіакомпанією «Міжнародні авіалінії України», а також найбільшими європейськими лоукостерами Ryanair і Wizz Air.

За словами чиновника, авіакомпанія МАУ ніколи не позиціонувала себе як лоукостер. А нові правила, які вступили в силу з 15 січня цього року, свідчать про те, що авіакомпанія використовує правила перевезення багажу, які використовують лоукостери.

«Споживач, коли купує квиток, купує його не по тій ціні, яку він побачив. Ціна значно відрізняється від тієї, яка б дала йому можливість взяти з собою необхідний багаж», – підкреслив експерт.

Згідно з українським законодавством, вчинення дій, визначених як недобросовісна конкуренція, тягне за собою накладення штрафу в розмірі до 5 відсотків доходу реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) підприємства за останній звітний рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 26 березня авіакомпанія МАУ пропонує пасажирам за окрему плату вибрати місце в салоні авіалайнера. Вартість послуги стартує від трьох євро.

Державна авіаційна служба України затвердила нові правила повітряних перевезень, обслуговування пасажирів і перевезення багажу.