Менеджери з продажу в Україні у великій ціні

Брак менеджерів з продажу в Україні спостерігається вже не перший рік.

Гострий дефіцит кваліфікованих фахівців змушує роботодавців знижувати критерії відбору при прийомі на роботу. А це, в свою чергу, веде до того, що роботодавцям потрібно витрачати більше часу і сил, щоб навчити нового співробітника всім необхідним професійним навичкам. При цьому у роботодавця немає ніякої гарантії, що через кілька місяців, знайшовши потрібну кваліфікацію, працівник не звільниться і не перейде працювати до конкуруючої компанії.

У минулому році менеджерів з продажу дуже потребували підприємства таких секторів економіки: послуги для бізнесу, роздрібна торгівля, продукти харчування, електроніка, приладобудування, будівництво, нерухомість, інформаційні технології та інші.

Напружена ситуація з нестачею кадрів викликана декількома факторами. Перш за все – низькими заробітними платами, а також тим, що фахівці високої кваліфікації воліють працевлаштовуватися в інших країнах, де за ту ж роботу будуть отримувати в рази більшу зарплату.

Нагадаємо, раніше ми писали про значне зростання кількості людей в Україні, які знаходяться в пошуках підходящої вакансії. Таких у країні налічується близько 364 тисяч людей.

Цього року заробітки українців вийдуть на рівень доходів, які були зафіксовані в 2014 році. Принаймні так заявляють представники українського уряду.