США підтвердили 5 нових випадків зараження коронавірусом

CDC і Центр по хвороба США оголосили про ще п’ять підтверджених випадків нового китайського коронавируса, включаючи другий випадок передачі вірусу від людини до людини в Сполучених Штатах.

«Ми очікуємо побачити більше випадків поширення вірусу від людини до людини», – сказала доктор Ненсі Мессон, директор Національного центру імунізації і респіраторних захворювань під час брифінгу.

Нові випадки включають один в Массачусетсі і ще чотири в Каліфорнії. Четверо з п’яти пацієнтів недавно вирушили в Ухань в центральному Китаї, де виник спалах коронавируса. Один з пацієнтів в Каліфорнії був в тісному контакті з домогосподарством людини, який був інфікований в Китаї. Це вже друге поширення вірусу від людини до людини в Сполучених Штатах з тих пір, як перший подібний випадок був зареєстрований минулого тижня в Іллінойсі. Таким чином, кількість випадків підтвердженого зараження коронавірусом в США вже досягло 11, повідомляє BNR.

Агентство з контролю захворювань також повідомило, що 82 людини в даний час знаходяться під наглядом на предмет потенційного зараження вірусною інфекцією.

Доктор Ненсі Мессон сказала, що Державний департамент США продовжує повертати з Ухані більше, ніж просто громадян США. Вона сказала, що у вихідні Агентство з контролю за захворюваннями направило додаткові групи в ті місця, куди літаки прибудуть з Китаю. Самі пасажири будуть поміщені в карантин на 14 днів після прибуття, додала вона.