Роботодавці Харківської стали більше офіційно працевлаштовувати працівників

Протягом лише одного місяця роботодавці Харківської області офіційно працевлаштували на своїх підприємствах 57 тисяч співробітників.

 легализация наемных работников

Державні структури відповідальні за контроль щодо працевлаштування працівників підприємств і фірм, схоже, почали виконувати свої безпосередні обов’язки. Виникає природне запитання – а чим вони займалися до цих пір? Напевно, активно закривали очі на те, що сотні тисяч співробітників приватних підприємств і фірм працювали неофіційно і отримували заробітну плату в конвертах.

Треба було розпочати цілу загальнонаціональну компанію по легалізації найманих працівників в Україні, щоб звітувати про великі успіхи, які досягнуті лише за один місяць. Цей факт зайвий раз доводить, що вирішення проблем українців, які пов’язані з низькими заробітними платами, залежать у великій мірі від бажання чи небажання влади на всіх рівнях зробити так, щоб працівники отримували нормальну офіційну зарплату.

За словами начальника обласного управління Державної фіскальної служби в Харківській області Миколи Рибакова, 16 500 роботодавців офіційно працевлаштували на свої підприємства і фірми 57 000 чоловік. «Це майже в півтора рази більше, ніж у вересні поточного року», – підкреслив високопосадовець.

Найвищий рівень легалізації найманих працівників спостерігається в роздрібній торгівлі, де було працевлаштовано 3,4 тисячі осіб, в сфері громадського харчування – 2,4 тисячі, у будівельному секторі – 1,5 тисячі працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про роботодавців Запорізької області, які були оштрафовані на 4,5 мільйона гривень за те, що нехтували офіційним працевлаштуванням своїх співробітників.

Джерело: www.eurabota.ua

16.11.2018