Роботодавців Запорізької області оштрафували на круглу суму

В цілому на 4,5 мільйона гривень були оштрафовані роботодавці Запорізької області за те, що не оформляли працівників на своїх підприємствах.

В рамках проведення детінізації зайнятості, яка почала активно проводиться з початку жовтня, співробітники обласного управління Державної фіскальної служби виписали штрафи несумлінним роботодавцям, які незаконно використовували працю 22 працівників, не оформлюючи їх на свої підприємства.

 детенизация занятости

Протягом жовтня за підсумками проведення кампанії детінізації зайнятості чисельність працівників, які оформлені офіційно, зросла на 40 відсотків порівняно з вереснем.

Крім цього, роботодавцями укладено 16 тисяч трудових договорів, у вересні їх було на 4,4 тисяч менше. Завдяки цим заходам, збільшуються щомісячні надходження до місцевих бюджетів.

Справа залишилася за малим – підняти заробітну плату на стільки, щоб люди могли забезпечити себе і своїх дітей хоча б найнеобхіднішим. Мільйони українців вихід із цієї ситуації бачать в тому, щоб шукати роботу в інших країнах, де заробітні плати в рази більше, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про спеціальних програмах, які розробляються урядами багатьох європейських держав, щоб зацікавити українських трудових мігрантів їхати до них.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018