Рівень зайнятості в країнах Євросоюзу б’є рекорд за рекордом

Стали відомі оновлені дані про рівень безробіття за жовтень в країнах Європейського союзу і в цілому в співдружності, які днями опублікував Євростат.

Як виявилося, найменший відсоток людей, які все ще знаходяться в пошуках підходящого робочого місця, зафіксований в Чеській Республіці. У цій країні безробітних всього 2,2 відсотка.

Також цілком прогнозовано в трійку лідерів увійшла Німеччина, де рівень безробіття залишається на рекордно низькій позначці і становить всього 3,1 відсотка. Зовсім небагато залишилося Польщі, щоб наздогнати Німеччину. Частка людей, які поки не можуть знайти роботу в країні-сусідці України, склала 3,2 відсотка. У чисельному вираженні кількість безробітних в Польщі становить 542 тисячі осіб.

В цілому безробіття в Євросоюзі в жовтні склало 6,3 відсотка, а в країнах Єврозони – 7,5 відсотка.

Падіння рівня безробіття і відповідно зростання зайнятості, безумовно на руку українцям, які планують найближчим часом працевлаштуватися в одній з країн Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 18 відсотків усіх польських підприємств і фірм наймають працівників, які приїжджають з України.

Провідні європейські економічні експерти, представники Єврокомісії вважають, що зростання економіки ЄС в 2020 році істотно сповільниться.