Треба звільнятися, інакше просто не вижити

Фахівці, що працюють в Публічному акціонерному товаристві «Житомиргаз» змушені звільнятися. Причина до болю банальна – зарплати не вистачає на найнеобхідніше.

В ПАО «Житомиргаз» увольняются специалисты

У ПАТ «Житомиргаз» фахівці, які пропрацювали багато років на своїх посадах, мають великий досвід, змушені звільнятися з-за того, що роботодавець може, а, ймовірно, не хоче виплачувати співробітникам більш-менш прийнятну заробітну плату.

Низький рівень оплати праці змушує кваліфікованих фахівців масово звільнятися з підприємства «Житомиргаз». Про це свідчить високий показник плинності кадрів, який зафіксований в компанії протягом 2018 року. За 9 місяців звільнилося 12 відсотків співробітників.

Таку тривожну інформацію повідомила голова профспілки працівників ПАТ «Житомиргаз» Олена Брюханова: «Ми хочемо донести до Президента України, уряду, НКРЕКП і жителів Житомирщини інформацію щодо критичної ситуації в усіх газових компаніях України».

Голова Профспілки заявила, що нормальну роботу підприємств можна забезпечити, піднявши тариф на розподіл газу хоча б до 20 відсотків, замість сьогоднішніх дев’яти. Це дасть можливість суттєво збільшити заробітну плату працівникам підприємства, які, не витримуючи такого положення справ, воліють звільнившись, їхати на роботу за кордон, де працівники тих же спеціальностей отримують заробітну плату в 3-4 рази більше, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на те, що за статистичними даними рівень оплати праці в Житомирі та області виріс, цього зовсім недостатньо, щоб забезпечувати найелементарніші потреби.