Кожна українська сім’я щорічно віддає державі більше 4 тисяч доларів

Податки і збори, звичайно, потрібні державі для того, щоб підтримувати всі необхідні структури, що забезпечують його життєдіяльність і безпеку громадян.

Переважна більшість українських сімей фактично живе від зарплати до зарплати, при цьому сплачують державі у вигляді різних податків і зборів щорічно в середньому 4 тисячі доларів.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, менше трьох відсотків українців знають, скільки вони змушені віддавати державі грошей у вигляді податків і зборів. У середньому, якщо в сім’ї працюють двоє дорослих людей, то за рік вони виплачують близько 4 тисяч доларів.

 Виталий Шабунин

Як заявив Віталій Шабунін, керівник Центру протидії корупції, у середньому по країні один працюючий чоловік в рік виплачує 63 тисячі гривень, що еквівалентно 4 000 доларам. Таким чином, можна порахувати, що «нам вдалося з’ясувати, скільки всього вкрали грошей в українців взагалі – мова йде про 197 мільярдів гривень».

Не дивно, що сотні тисяч українців просто вже не чекають на батьківщині ніякого поліпшення ситуації, а їдуть в інші країни спочатку на тимчасове, а потім і на постійне місце проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про істотне подорожчання практично всіх продуктів харчування, що негативно позначилося на якості раціону абсолютної більшості українців.

Джерело: www.eurabota.ua

16.11.2018