Скільки коштує робоча віза в Польщу для українців

Обираючи Польщу для працевлаштування, будь-який іноземець насамперед вирішує питання про візу.

Польща фото

Серед безлічі різних дозволів необхідно оформити саме той, що дозволить легально працювати в країні.

Ми вже детально розповідали про процедуру отримання документів цього типу. Залишилося уточнити не менш важливий аспект: яка ціна національної візи в Польщу?

ЗМІСТ

  1. Види віз для працевлаштування
  2. Скільки коштує робоча віза в Польщу?

2.1. Витрати на самостійне отримання

2.2. Витрати на послуги посередників

  1. Особливості обслуговування в консульських округах України
  1. Хто має право на безкоштовну робочу візу?

Види віз для працевлаштування

За дозволеним терміном перебування, документи, що санкціонують працевлаштування в Польщі, діляться на два види:

  1. Піврічна віза – дозволяє легально працювати в РП поспіль або в сумі протягом шести місяців на рік. Інша назва: «180/360».
  2. Річна віза – дає право на роботу протягом всього терміну, зазначеного у візі. По-іншому називається «воєводська» через спосіб оформлення через воєводу або віза «360/360».

Від обраного типу залежить спосіб і терміни оформлення, пакет документів, в т. ч. основні (запрошення або дозвіл). Значно різниться і вартість національної візи в Польщу у посередників, а також залежно від терміновості оформлення.

Зверніть увагу: ці типи віз дозволяють в’їзд в країни Шенгену, однак легалізують працевлаштування виключно на території Республіки Польщі.

Скільки коштує робоча віза в Польщу?

Якщо уважно ознайомитися з процесом оформлення робочої візи, можна помітити, що отримати воєводське запрошення набагато складніше. Це займає більше часу та вимагає досить специфічних документів. Може відрізнятися у цих типів і ціна польської робочої візи категорії D.

У загальну вартість візи в Польщу для українців (робочої) входять:
  • візовий збір;
  • додаткові послуги візового центру;
  • обов’язкові витрати при зборі документів:
  • страховка ;
  • фото.

 

Можливі витрати (додаткові, необов’язкові):
  • кур’єрська доставка документів;
  • СМС-оповіщення;
  • доплата за терміновість;
  • інше.

Якщо необхідна робоча віза в Польщу, ціна залежить від великого числа фактів, в т. ч. від країни отримання візи. Наприклад, громадяни України не виплачують державний збір за цим типом дозволів, а громадянам Білорусі не є доступним термінове оформлення. Однак це не звільняє від інших витрат.

Витрати на самостійне отримання

З’ясуємо в наступній таблиці, скільки коштує національна віза в Польщу для українців:

 Витрати

Сума

Візовий збір

звичайні: € 0;

термінові: € 30.

Послуги ППВА в нацвалютах*

€ 18,5

Страховка

Згідно з тарифами страхових компаній

Фото в ППВА

50 грн

Кур’єрська доставка

100 грн

Ціна СМС-оповіщення

20 грн

* Розцінки в нацвалюті орієнтовні, надані за цінами і курсами, чинними на момент написання матеріалу.

Витрати на послуги посередників

Скільки коштує польська робоча віза через посередницькі контори? Це залежить від типу необхідного дозволу. Оскільки посередник бере на себе основну роботу зі збору документів, то й ціна послуг значно різниться.

Орієнтовно можна сказати, що вартість послуг починається від:

  • € 150 – за піврічну візу;
  • € 450 – за воєводську візу.

При цьому до вартості польської робочої візи, як правило, вже входять візові, сервісні збори, страховка і деякі інші витрати.

Слід знати, що відвідування ППВА здобувач здійснює особисто! Дана послуга не може бути реалізована посередником. У разі подібних пропозицій, варто задуматися про сумлінності фірми.

Особливості обслуговування в консульських округах України

Подача документів в будь-який ППВА на території України відбувається тільки за попереднім записом і після оплати візового збору. Для отримання оформленого паспорта або проведення консультацій запис не потрібний.

Візовий центр фото

Однак кожен візовий центр обслуговує обмежену кількість регіонів здобувачів (місце реєстрації, роботи або навчання).

Київський КО. Регіони обслуговування: Київська, Кропівницька (колишня Кіровоградська), Черкаська та Чернігівська області.

Харківський КО. Регіони (міста плюс їхні області): Дніпро, Донецьк, Запоріжжя, Луганськ, Полтава, Суми, Харків.

Львівський КО. Регіони: Закарпаття, Івано-Франківськ, Львів і Чернівці (за винятком Львівського ППВА). Аналогічні системи поширені на інші консульські округи. Крім цього, можуть незначно відрізнятися ціни на деякі додаткові послуги в конкретному ППВА: дізнатися детально, скільки коштує відкрити робочу візу в Польщу, можна на консультації в центрі.

Для підтвердження реєстрації досить громадянського паспорта, що входить в обов’язковий пакет документів на будь-яку візу. Однак у разі роботи або навчання не за місцем прописки обов’язково надається документ, який доводить цей факт (довідка з роботи або навчального закладу).

Хто має право на безкоштовну робочу візу?

Єдиний випадок умовно безкоштовного отримання візи – оформлення Карти поляка. З її допомогою оформляється будь-який тип дозволів в РП, в т. ч. і робочий. При цьому обнуляються тільки витрати на збір для національних віз, а послуги центру, страховку тощо доведеться оплачувати в будь-якому випадку.

Зверніть увагу: мова йде про отримання виключно національної візи, тому що зміна вартості шенгенської візи до компетенції Польщі не входить. Однак і з дозволом типу D можливо перебувати в країнах ЄС, але обмежений термін і без працевлаштування.

Робоча віза – необхідний дозвіл для легальної праці в Польщі. Вона не тільки дозволить працювати, не порушуючи законів, а й забезпечить дотримання прав, відстояти які при нелегальному працевлаштуванні неможливо.

Тепер ви знаєте, скільки коштує робоча віза в Польщу та як її оформити.