Уряд України планує змінити правила роботи для фірм-посередників при працевлаштуванні за кордоном

Міністерство економічного розвитку підготувало і оприлюднило проект закону, який передбачає скасування ліцензій для фірм, що пропонують українцям допомогти працевлаштуватися за кордоном.

отмена лицензий

Це зроблено з метою істотного зменшення адміністрування, яке полегшить ведення бізнесу фірмами-посередниками, а також призведе до зростання конкуренції між ними, в результаті споживач буде у виграші. Ліцензування буде замінено декларативним принципом у сфері надання адміністративних послуг.

Згідно з чинним законодавством рекрутингові компанії повинні отримати ліцензію, що дозволяє ведення бізнесу, а після прийняття нового закону достатньо буде лише повідомити, що хантери починають працювати.

Реєстрацію фірм-посередників, згідно з новим законопроектом, будуть проводити Мінекономрозвитку і Центр адмінпослуг. Підставою для реєстрації буде декларація, подав заяву – і можеш оформляти людей на роботу за кордоном.

Юристи пояснюють, що таким чином вирішується проблема довгих очікувань за видачу або відмову ліцензії. Експерти розраховують, що скасування ліцензій все максимально спростить, адже будь-яке ліцензування в нашій країні – благодатний грунт для виникнення корупційних схем.

Частина посередників, які працюють без ліцензії, відразу легалізували свій бізнес, а також активно почнуть заходити на український ринок праці іноземні рекрутингові агентства.

Джерело ubr.ua
05.02.2018