Більше двох третин українських сезонних працівників у Польщі не планують залишатися там надовго

Лише 11% українців, які працюють у Польщі планують залишитися жити там, абсолютна більшість з них розглядає роботу в цій країні, як тимчасову, оскільки не бачать для себе можливості в довгостроковій перспективі залишитися жити в Польщі.

Украинские работники в Польше фото

Українці наважуються переїхати до Польщі на постійне місце проживання з-за економічних труднощів, які тривалий час спостерігаються в Україні.

Нещодавно компанією Personnel Service було проведено соціологічне дослідження, яке опубліковане під назвою «Барометр трудової імміграції – перше півріччя 2018 року».

За підсумками проведеного опитування виявилося, що 74% громадян України, які в даний час працюють або збираються працювати за кордоном, зокрема в Польщі, не мають наміру залишатися в цій східноєвропейській країні на тривалий період, навіть незважаючи на те, що оплата праці набагато вища, ніж в Україні. У той же час, 15% опитаних не змогли відповісти на це питання.

У документі підкреслюється, що троє з чотирьох українських працівників протягом останніх п’яти років приїжджали в Польщу більше одного разу, а 34% – три рази. Найближчим часом у Польщі планують повернутися 62% опитаних.

Дослідження проведено серед трудових мігрантів з України, які працювали у Польщі протягом останніх п’яти років. Загалом опитано 400 респондентів — мешканців Львова, Луцька, Тернополя та Івано-Франківська.