Влада США планує більш ретельно перевіряти законність видачі робочої візи Н-1В

Співробітники Служби імміграції та громадянства США (USCIS) отримали право на запит усіх документів, що підтверджують законність працевлаштування іноземного фахівця на новому місці, яке не було вказано при отриманні робочої візи H-1В, повідомляється на сайті www.uscis.gov

 служба иммиграции и гражданства США

Зазвичай працівники, які приїхали з візової програмі Н-1В працевлаштовуються раніше обумовленого роботодавця, але з часом з тих чи інших причин, іноземний фахівець може змінити місце роботи. Тому в USCIS ухвалили рішення про посилення контролю законності таких випадків.

В опублікованому меморандумі чітко вказується, що відомство може запросити документи, які підтверджують, що переклад або перехід на нове місце роботи законні.

Роботодавці повинні надати контракти і трансфери працівників, які змінили місце роботи. Також заявник повинен мати документи, які доводять, що іноземний працівник працює за фахом і, що він буде підтримувати відносини з працівником протягом дії візи Н-1В.

Всі ці нововведення йдуть у фарватері президентського указу, спрямованого на підтримку і захист американських інтересів працівників. Порушення роботодавцями імміграційного законодавства США шкодить інтересам американських робітників і спеціалістів, які працевлаштовуються за візою Н-1В, наголошується в меморандумі Служби імміграції та громадянства США.

Нові правила почали діяти з 22 лютого цього року.

Джерело: eurabota.ua