На українському ринку праці спостерігається «весняне загострення»

З початком нового сезону масової трудової міграції у роботодавців України починаються серйозні проблеми з заповненням вакансій.

Те, що ситуація на українському ринку праці традиційно стає найбільш проблематичною з початком весни, коли мільйони наших співгромадян починають активно працевлаштуватися в самих різних країнах Європи і світу, вже стало недоброю традицією. Слід зауважити, що цього негативного явища на ринку праці України можна було б уникнути, якби роботодавці виконали одну просту умову – підвищили заробітну плату фахівцям, які працюють на їхніх підприємствах настільки, щоб українцям вже не було необхідності збирати валізи, рюкзаки та їхати на роботу до інших країн, де платять набагато більше.

Фактор зарплати для українських робітників – найважливіший. На сьогоднішній день, як стверджують експерти ринку праці України, найбільш затребуваними, і, отже, найбільш високооплачуваними фахівцями за якими будуть «полювати» роботодавці, є працівники ресторанного бізнесу та сфери обслуговування. Особливо популярними ці професії будуть в курортних містах України. Роботодавці у цьому році будуть намагатися набирати співробітників, які не планують звільнятися після закінчення літнього сезону. Також дуже затребувані фахівці в сфері логістики, оскільки людей переманюють як іноземні перевізники, так і наші, що залишилися без людей.

Транспортні компанії вирішують кадрові проблеми за рахунок «свіжої крові» – водіїв-початківців . У далекобійники вже беруть колишніх таксистів. А в будівельному секторі ситуація не краща, тому, чим вища кваліфікація працівника, тим більше йому готові платити.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що роботодавці Чехії вимагають від свого уряду вжити термінових заходів для спрощення процедури працевлаштування трудових мігрантів з країн, які не входять до Євросоюзу.

У канадській провінції Саскачеван місцева влада йде на будь-які послаблення в імміграційній політиці, щоб заповнити вакансії.