Перший український лоукостер SkyUp вже має сім авіалайнерів

Українська авіакомпанія SkyUp, яка позиціонує себе як перший український лоукостер, протягом року пройшла шлях від реєстрації та отримання дозволів на виконання як внутрішніх, так і міжнародних маршрутів, до повної комплектації свого флоту, про яку було заявлено раніше.

Днями, в міжнародному аеропорті «Бориспіль» приземлився авіалайнер Boeing 737-800, який придбала для свого флоту українська авіакомпанія SkyUp, щоб виконувати регулярні і чартерні рейси.

Літак вже отримав фірмову ліврею SkyUp, закінцівки крила модифіковані – встановлені Split Scimitar Winglets. Повітряне судно було побудовано в 2004 році, не так давно, але все-ж п’ятнадцять років – термін немаленький для авіалайнера. Очевидно, що в компанії поки не можуть дозволити собі нові літаки. Найближчим часом авіалайнер з реєстраційним номером UR-SQH відправиться в свій перший рейс.

Динамічний розвиток авіакомпанії дозволить вийти на виконання раніше запланованих і анонсованих рейсів на внутрішніх і на міжнародних авіалініях. Така оперативна закупівля літаків пов’язана, в першу чергу, ще й з тим, що скоро почнеться туристичний сезон, а це для авіакомпанії SkyUp відмінна можливість заробити.

Таким чином, як інформують в авіакомпанії, на даний момент парк її літаків складається з п’яти середньомагістральних суден типу Boeing 737-800 (189 посадочних місць) і двох середньомагістральних суден типу Boeing 737-700 (144, 149 місць).

Раніше в авіакомпанії розповіли, що вже в травні SkyUp планує отримати восьмий літак, який буде виконувати функції резервного борту. Це буде Boeing 737-800 NG.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 28 травня буде виконаний перший прямий авіарейс компанії МАУ за маршрутом Київ – Санья (Хайнань, Китай). На першому етапі рейс виконуватиметься один раз в тиждень, по вівторках.

Директор міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська розповіла, що ряд великих міжнародних авіакомпаній планують виконувати регулярні рейси зі львівського аеропорту.