У Німеччині перманентна брак водіїв на дальні рейси

Серед українських робітників, які працюють за кордоном, професія далекобійника займає перші місця за популярністю. Про це говорять і багато вакансій на інформаційному порталі www.eurabota.ua.

Згідно з останніми статистичними даними, у списку професій, які хотіли б вибрати німецькі учні шкіл, водії вантажівок на далекі відстані, вона знаходиться десь внизу.

дальнобойщикЗвичайно, головна причина – низька зарплата для такої важкої роботи. Відома німецька газета Bild провела дослідження, які показали рівень зарплат німецьких далекобійників. Так, наприклад, для початку далекобійник може розраховувати на 1700 – 1800 євро. Із збільшенням стажу, наприклад, до 30 років, водій в середньому заробляє 2050 євро.

Федеральне відомство по працевлаштуванню підрахувало, що за останні 5 років кількість вакансій зросла на 44%, а кількість безробітних водіїв зменшилася на 30%. Оскільки 30% далекобійників у віці від 45 років, вони через 15 років вийдуть на пенсію. Тому цього сектора економіки дуже потрібні молоді фахівці, але поки що бажаючих дуже мало. Для українців це хороша робота, тому їх число за кермом німецьких вантажівок зростає кожен рік.