Українці за кордоном активно відкривають свій бізнес

Українці, які вже довгі роки живуть і працюють за кордоном, показують місцевим жителям приклади економічної активності. Наші співгромадяни з кожним роком все більше відкривають свій бізнес і переходять зі статусу найманого працівника до статусу роботодавця.

За версією польських економічних експертів, українські трудові мігранти мають дуже великий вплив на економіку країни. Згідно з нещодавно складеним рейтингом людей, які найбільше вплинули на польську економіку, вони обійшли президента Анджея Дуду, посівши друге місце, після прем’єр-міністра Матеуша Моравецкого.

Серед мільйонів українських трудових мігрантів, які працюють в Польщі на постійній або тимчасовій основі, все більше знаходиться людей, які переходять з числа тих, хто наймається на роботу, в групу тих, хто сам наймає на роботу. Підприємницька жилка, яка властива українцям, проявляється в сприятливих умовах країн Європейського союзу, коли люди, завдяки своїй важкій праці, накопичують початковий капітал і вкладають його в свій бізнес. Наші співгромадяни відкривають в Польщі кафе, салони краси, логістичні та будівельні компанії, фірми з працевлаштування та продажу нерухомості, а на роботу вже до них просяться самі поляки.

Згідно зі статистикою, тільки протягом минулого року українці в Польщі відкрили більше тисячі фірм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що близько 200 новонароджених, чиї батьки українці, були зареєстровані в 2018 році в Управлінні цивільного стану в польському Кракові. Число новонароджених збільшилося в порівнянні з 2017 роком на 50 відсотків.

Українка Ольга Хребор стала уповноваженою мера Вроцлава у справах жителів українського походження.