Більше 3 мільйонів українців постійно працюють за кордоном

Про те, що більше 3,2 мільйонів українських громадян працюють в інших країнах на постійній основі, днями заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Министр социальной политики Андрей Рева

У вівторок, 3 липня був представлений проект збільшення відкритості на ринку праці в Києві. Важливість цього нового для України починання була підкреслена присутністю керівника міністерства соціальної політики, який у своєму виступі, зокрема, наголосив, що «постійно за кордоном працюють понад 3 мільйонів 200 тисяч українських громадян». Також Андрій Рева повідомив, що згідно з новими статистичними даними в сезонної трудової міграції, тобто, коли люди працевлаштовуються на роботу в іншій країні на кілька місяців, переважно влітку, беруть участь близько 9 мільйонів громадян України.

Також високопоставлений чиновник зазначив, що для підвищення ефективності ринку праці необхідно вживати заходи, які призведуть до детінізації зайнятості українців і знизять рівень безробіття серед молодих людей, які тільки починають свою трудову діяльність.

За даними Державної статистичної служби України, близько 36% українських трудових мігрантів виконують за кордоном низькокваліфіковану роботу, 27% працевлаштувалися за своєю спеціальністю, також за даними Держстату 30% змушені освоювати нові професії.

Джерело: www.eurabota.ua