У Китаї українцям обіцяють високу заробітну плату і пропонують роботу вчителем, нянею і танцюристом.

Зараз у Китаї у роботодавців дуже популярні люди з України, так як там в пріоритеті люди із слов’янською зовнішністю. Агентства заявляють, що китайські роботодавці найчастіше шукають людей для роботи в барах, ресторанах, клубах, школах і садочках. Також частою практикою можна назвати, коли чоловіки їдуть в Китай щоб відкосити від армії. Як заявляє агентство, в Китаї, якщо людина зі світлим волоссям і блакитними очима, то це піде тільки на користь при влаштуванні на роботу. Китайці дуже трепетно ставляться до свого престижу, тому приватні школи намагаються брати саме таких кандидатів.

Також вони дуже вимогливі до вимови англійською мовою без яскраво вираженого слов’янського акценту. Якщо потенційний працівник був схвалений роботодавцем на момент жестів і міміки у відео-резюме, то тільки тоді агентство починає оформляти пакет документів. Також дуже популярні в Піднебесній танцюристи та вокалісти. Але варто зауважити, що місцеві люблять високих, тому не дивуйтеся, якщо побачите у вакансії вимога мати зріст не нижче 160 см, а також вік не старше 30 років. У Китаї дуже добре платять. Слов’янська зовнішність їм сильно до душі, також віддають перевагу молодим і підтягнутим. Сам відбір починається в Україні, приїжджають роботодавці і проводять кастинг.

Дуже часто серед таких кандидатів проскакують випускники естрадно-циркових училищ, яким, за фактом ніде працювати в Україні. Що ж по грошах? Скільки коштує оформлення візи? Вартість стартує від 1000$, при цьому велика частина оформляється в Україні, інші ж за фактом приїзду в Китай. Також вчителям англійської мови можуть влаштувати тести для того, щоб підтвердити свої знання. Також радять не їздити через посередників, а користуватися послугами тільки перевіреними, офіційними фірмами. Так як посередники можуть просто «кинути», взяти гроші за послуги і нічого не зробити для подальшого працевлаштування. Часто виходить так, що пропонують вакансію, а коли вже все сплачено, виявляється, що вакансія закрита.

Як правило так відбувається в тих випадках, коли їдуть працювати в клуб. Молодь знаходить через інтернет певну вакансію і через агентів відправляються в Китай працювати танцюристом, моделлю або хостес. Вам дуже пощастить, якщо з вами оформлять контракт на роботу, але буває і так, що ви працюєте без контракту, а в якийсь момент сам клуб просто закривається. Так ви залишитеся одні біля розбитого корита, і у вас не буде жодних доказів роботи в клубі. Про це попереджають люди, яким пощастило вибратися з такої ситуації.