Спільний диплом від університетів України та Великої Британії

У Національному університеті «Острозька академія» (НаУОА) буде діяти спільна магістерська програма з Нортамбрийським університетом (Великобританія).

Про це стало відомо за підсумками роботи Міжнародного семінару з впровадження спільних програм у сфері вищої освіти в Україні.

Захід недавно відбувся в Київському національному університеті технологій та дизайну. Налагодження партнерських відносин між університетами України, Великобританії та Литви через впровадження спільних програм і процесів щодо розвитку університетського потенціалу було головною метою даного семінару.

У семінарі взяли участь 7 британських, 3 литовських і 10 українських університети. НаУОА представляв начальник відділу міжнародних зв’язків, доцент Едуард Балашов.

Українська освіта, завдяки таким ініціативам Британської Ради, які впроваджують спільні програм, буде сприяти зміцненню і подальшому розвитку української освіти.

Виконавчий директор консалтингової компанії «Cormack Consultancy Group» Чарльз Кормак зазначив, що наполеглива праця спеціалістів обох університетів дала результат у вигляді першої спільної магістерської програми між Острозькою академією та Нортамбрійським університетом у Ньюкаслі. Угода буде діяти протягом трьох років. Можливе автоматичне продовження на наступний період.

У наступному навчальному році студенти факультету романо-германських мов НаУОА зможуть скористатися цією програмою і отримати престижний диплом британського університету.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські випускники зможуть навчатися в університетах Польщі абсолютно безкоштовно. Головною умовою, щоб отримати безкоштовну вищу освіту – відмінне знання польської мови.

Програма Erasmus + встановила новий рекорд. Протягом 2017 року в різних університетах ЄС навчалося понад 400 тисяч іноземних студентів і аспірантів.