Індустрія вирощування канабісу створює нові робочі місця

За оцінками експертів ринку праці, в 2019 році в сфері вирощування та переробки канабісу будуть додатково створені тисячі нових робочих місць.

На сьогоднішній день вісім найбільших канадських компаній з вирощування коноплі пропонують понад 1 700 вакансій. На думку експертів, це число протягом року буде швидко збільшуватися, оскільки йде активне нарощування виробничих потужностей після жовтня 2018 року, коли рекреаційна марихуана була легалізована.

На думку генерального директора компанії Cannabis At Work Елісон МакМахон, «в 2019 році попит на робочу силу буде ще більший, оскільки Канада розширює число легальних продуктів з канабісу, включаючи харчові продукти і концентрати».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Сполучених Штатах в галузі виробництва і поставок марихуани працівникам пропонують заробітну плату набагато вищу, ніж в середньому по країні.

У канадській провінції Квебек заробітна плата збільшується швидше, ніж очікувалося. З 1 травня 2019 року мінімальна оплата праці в Квебеку становитиме 12,5 доларів за годину.