У Бразилії циклон забрав життя людей і залишив мільйони без електрики

Щонайменше три людини загинули в результаті потужного циклону, який обрушився на південний бразильський штат Санта-Катаріна. Про це повідомляє інформаційний портал G1 з посиланням на місцеві рятувальні служби.

“Один з потерпілих в місті Шапеко загинув під деревом, що впало. У передмісті столиці регіону Флоріанополіс одна людина загинула в результаті удару електричним струмом після обриву мережного проводу, а інша людина була похована при падінні інженерної споруди. Швидкість вітру в деяких місцях перевищила 100 км/год” ,- повідомляє портал.

За даними державної енергетичної компанії Бразилії, близько 1,5 мільйона людей залишилися без електрики. У деяких районах падаючі дерева перекрили дороги, а в багатьох будинках зняли дах. Сьогодні, 1 липня, в регіоні очікується подальше погіршення погоди.

За словами метеоролога Ернані де Лім Насіменто з Федерального університету Санта-Марта, такі природні явища в регіоні не рідкість в цю пору року. «Цей циклон виявився більш інтенсивним і потужним, ніж зазвичай. Такі циклони також називають «метеорологічними бомбами»,- сказав Насіменто.