Пентагон надає Україні 125 мільйонів доларів військової допомоги

“Вчора Пентагон оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 125 мільйонів доларів, включаючи два патрульних катери, які допоможуть країні захистити її територіальні води. Решта 150 мільйонів доларів військової допомоги, схвалені Конгресом на 2021 бюджетний рік, не будуть надані до тих пір, поки міністерство оборони не зможе підтвердити Конгресу США, що Україна домоглася значного прогресу в ключових оборонних реформах в цьому році », – повідомляє AP.

«Департамент закликає Україну продовжувати проводити реформи, які посилюють цивільний контроль над збройними силами, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості і державні закупівлі, а також модернізують свій оборонний сектор в інших ключових областях відповідно до принципів і стандартів НАТО», – йдеться в заяві Пентагону.

Україна виявилася втягнутою в довгостроковий конфлікт з Росією, яка анексувала Кримський півострів в 2014 році і підтримала промосковських повстанців на сході України.

Конфлікт, який триває вже сьомий рік, забрав життя більше 14 000 чоловік і спустошив індустріальне серце України.

Пентагон заявив, що крім двох патрульних катерів Mark VI він надав протиартилерійською радари; підтримку супутникових знімків і можливостей аналізу; військово-медичне допоміжне обладнання і засоби евакуації. «Ця акція підтверджує зобов’язання США надати оборонну зброю, щоб Україна могла більш ефективно захищатися від російської агресії», – заявив Пентагон.