Зарплати не зростають, а кількість субсидій зменшується в рази

Згідно інформації, яку опублікувало Головне управління статистики у Сумській області, за підсумками січня-серпня 2018 року для того, щоб відшкодувати витрати на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) в органи соціального захисту регіону в цілому звернулися власники 225 тисяч домогосподарств. Субсидія була призначена лише 99 тисячам домогосподарств.

Зарплаты не увеличиваются, а количество субсидий уменьшается

В результаті зменшення норм споживання газу, електроенергії, які були прийняті урядом ще в минулому році з метою скорочення кількості домогосподарств, які претендують на субсидії, число одержувачів державних виплат для оплати ЖКП зменшилась більш ніж втричі, а сума, яка виділена субсидиантам стала менше в 6 разів.

При цьому заробітна плата в області не дозволяє, виплативши всю суму за ЖКП, придбати навіть найнеобхідніші товари і послуги. У Сумській області, як і по всій Україні збільшується кількість тих, хто звільняється з роботи і вирішується на працевлаштування в одній із зарубіжних країн, щоб нормально забезпечити себе і свої сім’ї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємства Сумської області все більше накопичують заборгованість по заробітній платі перед своїми працівниками. На сьогоднішній день сума заборгованості становить 212 мільйонів гривень.