Грошей немає, і не намічаються, щоб повернути сумчанам борги по зарплаті

Підприємства Сумської області все більше накопичують заборгованість по заробітній платі перед своїми працівниками.

Денег нет чтобы возвратить сумчанам долги

В ситуації, коли рівень заробітної плати не витримує ніякої критики, працівники підприємств Сум та області і навіть її не можуть вчасно отримати.

На сьогоднішній день заборгованість по зарплаті підприємств і компаній перед працівниками становить 212 мільйонів гривень. А за один тиждень з цієї величезної суми виплачено лише 350 тисяч гривень – мізерна частина, зовсім не вирішує гостру проблему для працівників.

У ситуації, що склалася природним бажанням сумчан та мешканців регіону є пошук нормальної роботи з гідною оплатою праці. Але оскільки втілити в реальність на підприємствах Сум та області це практично неможливо, за рідкісними винятками, вихід і реальною альтернативою люди бачать працевлаштування за кордоном. Про це свідчать і регулярні опитування серед українців, результати яких зовсім не на користь роботодавців в Україні. Згідно з результатами соціологічного опитування Центру Разумкова, кожен третій працездатний український громадянин має намір найближчим часом працевлаштуватися в одній із зарубіжних країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в цілому по країні роботодавці заборгували своїм працівникам 2,7 мільярда гривень.