Семінари добре, а нормальні зарплати – краще

Проблеми, які пов’язані з таким кричущим явищем як торгівля людьми, були обговорені на семінарі, проведеному в Кіровоградській області.

Торговля людьми

Цей та інші семінари, які періодично проводяться Кропивницького та області, покликані висвітлити таке непотрібне явище нашого часу як торгівля людьми, яка посилюється тим, що збільшується кількість українців, які вирішувались на працевлаштування за кордоном.

Інформування проводиться, щоб потенційні трудові мігранти знали про ризики, які можуть виникати, якщо неуважно, надто довірливо, без перевірки працевлаштовуватися через посередників, які пропонують підозріло високі заробітні плати і неймовірно привабливі умови проживання, харчування та інші послуги.

З метою захистити молодих людей від нелегальних виїздів за кордон, влада Знам’янки – адміністративного центру Знам’янського району, вирішила провести просвітницький семінар під назвою «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Під час семінару була озвучена корисна інформація щодо ризиків, які пов’язані з незаконною роботою, включаючи працевлаштування за кордоном. Також учасники заходу взяли активну участь в обговоренні даної проблеми.

Проведення просвітницької роботи – це гарна ідея, але ще кращим рішенням проблеми була б робота місцевої і центральної влади над створенням нових робочих місць та суттєвим підвищенням оплати праці. Тоді б молоді не потрібно було шукати роботу в чужих країнах, а спокійно працювати в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Львівської ОДА розпорядився надрукувати буклети, в яких описати ризики, пов’язані з роботою за кордоном і видавати разом із закордонним паспортом.