Українці, що працюють за кордоном активно пересилають додому гроші

Українські громадяни, які працевлаштувалися в інших країнах стабільно пересилають величезні суми, які в кінцевому рахунку підтримують економіку країни і сприяють стабільності курсу гривні, про це розповів голова Національного банку України Яків Смолій.

Национального банк Украины

Як і в минулому, так і в цьому році від українців, що працюють за кордоном, очікують переклади мільярдів доларів, які увіллються в національну економіку. Голова НБУ Яків Смолій повідомив, що за підсумками перших чотирьох місяців українці, які поїхали на роботу в інші країни вже перевели значну суму.

«За минулий рік обсяг грошових переказів в Україну від наших працівників перевищив 9 мільярдів доларів, і ми очікуємо, що в 2018 році сума буде не менше. Тільки за січень-квітень цього року вона склала 3,4 мільярда доларів», – підкреслив високопосадовець.

Як повідомлялося раніше, на початку 2018 року набули чинності зміни в трудовому законодавстві Польщі, які спрощують систему працевлаштування на підставі попереднього трудового договору, так званих освядчень. За ним надавалася можливість роботи до шести місяців протягом року. Новий законопроект передбачає збільшення цього періоду до одного року.

Джерело: www.eurabota.ua