Зарплати українські, а ціни вищі за європейські

Ціни на молоко та молочні продукти в Україні вищі, ніж у країнах Європейського союзу.

Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook навів статистичні дані, які показують, що на сьогоднішній день в Україні ціни на «молочку» вищі, ніж у багатьох країнах Євросоюзу.

«Порівняння вартості молочних продуктів в Україні, Литві та Польщі показали, що наші громадяни в лютому цього року платять за них більше за європейців», – підкреслив Дорошенко.

Наприклад, в Польщі літр молока в лютому 2019 року коштує 14 гривень, в Литві – 30 гривень, а в Україні – 33 гривні.

Вершкове масло 82-відсоткової жирності в Варшаві обійдеться покупцям в 159 гривень, в Києві – 186 гривень, а в Вільнюсі – 202 гривні.

При цьому Олексій Дорошенко саркастично зауважив, що «судячи з рівня цін, ми вже є частиною європейської спільноти, але за рівнем доходів – найбідніша країна континенту».

Тож не дивно, що в такій ситуації, коли заробітна плата переважної більшості українців становить від 4 до 6 тисяч гривень, а ціни на продукти і послуги вищі європейських, мільйони наших співгромадян без жодних сумнівів їдуть працювати в країни Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в минулому році українські сім’ї із середніми доходами змушені були витрачати майже половину сімейного бюджету на продукти харчування.

Згідно з даними Національного банку України, в 2019 році інфляція в країні сповільниться і складе 6,3 відсотка.