Албанія наймає американську компанію з кібербезпеки

“Уряд Албанії заявив, що найме американську компанію для підвищення своєї кібербезпеки після великого витоку минулого місяця”, – повідомляє AP.

Прем’єр-міністр Еді Рама заявив, що Балкани і компанія Jones Group International, що базується у Вірджинії, підписали в столиці Албанії Тирані меморандум про взаєморозуміння, «щоб посилити безпеку цифрових систем».

“Jones Group International, очолювана генералом у відставці Джеймсом Л. Джонсом, колишнім радником з національної безпеки та верховним головнокомандувачем ОЗС НАТО в Європі, спочатку проведе повне сканування наших систем, щоб побачити, наскільки вони піддаються атакам усередині країни та з-за кордону», – сказав він.

Потім він спланує стратегію встановлення багаторівневих систем безпеки для запобігання кібератак в країні.

У грудні з державної бази даних державних та приватних службовців просочилася особиста інформація приблизно про 690 000 осіб, включаючи ідентифікаційні номери, дані про зайнятість та зарплату.

Дані широко розповсюджувалися через програми обміну повідомленнями. Четверо державних і приватних посадових осіб були заарештовані, а потім звільнені в рамках розслідування.

Ще один витік записів посвідчень особи з державної бази даних стався напередодні парламентських виборів в Албанії у квітні.