У переважної більшості українців фінанси співають романси

Абсолютна більшість українців повинні постійно собі відмовляти навіть у найнеобхіднішому, інакше до зарплати не дотягти.

Соціологічна компанія Research & Branding Group провела нове опитування, в якому була зроблена вибірка респондентів по всій Україні, крім окупованих Росією територій. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Як випливає з результатів соціологічного дослідження, ситуація просто гнітюча. Виявилося, що протягом травня 91 відсоток українських громадян змушені були економити, відмовляючи собі в покупці, часом, найнеобхіднішого.

Тільки 4 відсотки сказали, що їм не доводиться економити, щоб купувати все, що необхідно для нормального життя. При цьому, 5 відсотків українців заявили, що не можуть сформулювати чітку відповідь на таке питання.

Виявляється, що по 5-ти бюджетним позиціям середньостатистичній українській сім’ї доводиться обмежувати свої витрати, інакше грошей не вистачить, щоб якось дотягти до наступної зарплати. Найчастіше, наші співгромадяни змушені обмежувати себе у таких найбільш витратних статтях витрат: відпочинок, відпустка (54 відсотки), одяг і взуття (52 відсотки), продукти харчування (48 відсотків), комунальні платежі (39 відсотків).

Слід врахувати, що опитування проводилося в місяць, коли вже не треба платити за опалення по «драконівським» цінами. Очевидно, що, якщо б аналогічне опитування проводили взимку, то результати були б кардинально іншими.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними соціологічного дослідження, 58 відсотків українців зовсім не впевнені в завтрашньому дні.

Опитування «Барометр щастя в Україні» показав, що 51 відсоток українців вважають, що заробляють набагато менше, ніж їм необхідно для нормального життя.