У Римі для туристів вводять єдиний квиток

З 1 січня 2020 року туристи, які приїжджають до Риму, щоб подивитися найвідоміші пам’ятки міста, повинні будуть купити так званий єдиний квиток.

У мерії Рима заявляють, що нововведення повинні збалансувати кількість відвідувачів найзнаменитіших історичних і архітектурних пам’яток міста.

За єдиним квитком можна буде гарантовано відвідати Колізей, Римський форум і Палатинский пагорб. Якщо заплатити 16 євро за тарифом «Супер», крім цих трьох визначних пам’яток, ще можна буде відвідати Будинок Августа і церкву Санта-Марія-Антиква. Тариф «Повний», за який потрібно буде заплатити 22 євро, надає можливість не поспішаючи, протягом двох днів помилуватися вище перерахованими пам’ятками. Купити єдиний квиток можна в касах.

Директор археологічного парку Колізею Альфонсина Руссо зазначила: «Зростання турпотоку було стабільне, поки не підійшло до своєї межі. Колізей просто не може прийняти понад три тисячі осіб одночасно». Протягом 10 років Колізей відвідали близько 60 мільйонів осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кілька музеїв столиці Нідерландів – Амстердама, які користуються величезною популярністю серед туристів, будуть раз на місяць повністю безкоштовними для відвідування.

Щоб довше зберегти фонтан Треві, який входить в програму практично кожного туриста, що приїжджає до Риму, його вирішили обгородити високим парканом.