Прем’єр-міністр Гончарук: суми в платіжках за грудень зменшаться

У вівторок, 24 грудня, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зробив резонансну заяву про те, що українці отримають грудневі платіжки за комунальні послуги, в яких грошові суми за опалення будуть на 20 відсотків меншими в порівнянні з листопадом.

Глава уряду пояснив, що громадяни, які користуються індивідуальним опаленням, вже платять за газ істотно менше, ніж рік тому. Гончарук підкреслив: «Приблизно 65 відсотків населення, які користуються індивідуальним опаленням вже цю вигоду отримали».

Тепер і ті українські сім’ї, які підключені до централізованих систем опалення, платитимуть значно менше. Зокрема, прем’єр-міністр зазначив: «Команда президента, ми в уряді та в парламенті працювали над тим, щоб вже в грудні люди відчули зниження ціни на газ».

Олексій Гончарук також підкреслив, що центральна влада буде робити все, щоб керівники на місцях реалізовували можливість робити знижки в платіжках.

Немає сумнівів, що для українців, левова частка сімейних бюджетів яких під час опалювального сезону йде на оплату комунальних послуг, ця новина стане приємним новорічним сюрпризом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що очільник уряду запевнив українців, що до завершення опалювального сезону ціна на газ підвищуватися не буде.

У рейтинг найкращих країн світу відомого американського видання U.S.News & World Report потрапила Україна. Наша країна зайняла 65-е місце з 80-ти можливих.