Китай заборонив продаж диких тварин для вживання в їжу

За повідомленням AFP, фермерам, які вирощують диких тварин, пропонують готівкові гроші, щоб вони припинили торгувати.

Фермерам в Китаї пропонують гроші, щоб вони припинили розводити екзотичних тварин через сильний громадський тиск з-за кордону, щоб зменшити незаконну торгівлю дикою природою, яка є “головним винуватцем” в пандемії коронавіруса.

За словами правозахисників, влада вперше пообіцяли викупити тварин у фермерів в спробі приборкати практику.

В останні місяці Китай заборонив продаж диких тварин для вживання в їжу, посилаючись на ризик поширення хвороб серед людей, але торгівля залишалася законною для інших цілей – досліджень і народної медицини.

Вважається, що смертельний коронавірус вперше з’явився в центральному китайському місті Ухань – поширився від кажанів на людей, а потім розлетівся по всьому світу.

Дві центральні провінції описали в загальних рисах деталі програми викупу, щоб допомогти фермерам перейти на альтернативні засоби до існування.

Ухань розробив схему компенсації, щоб переконати заводчиків тримати інших тварин або виробляти чай і трави.

Влада буде купувати кожну дику тварину на фермах, і за кілограм щура або змії буде виплачуватися 120 юанів (16 доларів).

Різні види кішок – тварини, яка, як вважається, викликала у людей важкий гострий респіраторний синдром (ВГРС), буде куплено за 600 юанів кожну.