США відкликали авіаносець з Близького Сходу

“Адміністрація президента США Джо Байдена відкликала авіаносець з Перської затоки, що є потенційним сигналом до зниження напруженості у відносинах з Іраном, яка посилилася під час правління колишнього президента Дональда Трампа”,- повідомляє AFP.

Представник Пентагону Джон Кірбі сказав, що ударна група військового корабля США «Nimetz» перейшла від Центрального командування США на Близькому Сході до Індо-Тихоокеанського командування.

Кірбі не підтвердив інформацію про те, що «Nimetz» повертається до Сполучених Штатів після дев’яти місяців плавання. Але він натякнув, що після того, як адміністрація Трампа посилила військову присутність США в Перській затоці, уряд Байдена не бачить сенсу в утриманні авіаносця в регіоні, як необхідного засобу для забезпечення безпеки США в регіоні.

Прес-секретар відмовився обговорювати оцінку Пентагоном військової загрози Ірану для військових баз США в Перській затоці. Але він підкреслив: «Ми не приймаємо рішення легковажно».

“Міністр оборони Ллойд Остін вважає, що у нас достатня присутність на Близькому Сході, щоб відреагувати на будь-яку загрозу”,- сказав Кірбі.