Українці стали набагато активніше купувати товари та послуги

Дослідницьке агентство Info Sapiens провело велике дослідження «Споживчі настрої в Україні», яке показало істотне зростання цього показнику.

Як випливає зі звіту, опублікованого агентством Info Sapiens, індекс споживчих настроїв (ІСН) українців в липні склав 88 балів з 200 можливих.

Виявляється, що за рік, тобто з липня 2018 року, ІСН збільшився на 26 балів.

Якщо порівнювати показники липня і червня цього року, то лише протягом місяця цей показник збільшився на 6 пунктів.

У дослідницькому агентстві Info Sapiens відзначили, що «індекс споживчих настроїв досяг нового піку. Найвищий приріст в липні в порівнянні з червнем показали індекси поточного особистого доходу, а також очікування зростання економіки в найближчий рік і наступні 5 років».

Також українські громадяни з великим оптимізмом дивляться на розвиток економіки країни. Про це красномовно свідчить факт, що індекс економічних очікувань (ІЕО) з липня минулого року по липень нинішнього збільшився з 63 до 95 пунктів.

Очікування, що економіка буде розвиватися стрімкими темпами, насамперед українці пов’язують з новою владою, хоча ще ніяких конкретних дій у сфері економіки зроблено не було, оскільки новий уряд поки що не сформовано.

Слід зазначити, що такий швидкий ріст ІСН добре корелюється з величезним грошовим потоком від трудових мігрантів, який фіксує Національний банк. Очевидно, що мільярди доларів українці обмінюють на гривні і витрачають їх, купуючи різні товари та послуги.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що НБУ з початку цього року зафіксував збільшення грошових переказів від трудових мігрантів, які працюють на короткостроковій основі.

За другий квартал 2019 року ВВП України збільшився на 4,6 відсотка.