Сінгапур сьогодні частково знімає обмеження на коронавірус

З сьогоднішнього дня, 12 липня, влада Сінгапуру частково знімають обмеження проти коронавіруса, які були посилені в середині травня в зв’язку з поширенням нової версії Delta, повідомляє ТАСС. «Послаблення можна зробити на тлі поліпшення епідемічної ситуації та збільшення числа вакцинованих жителів», – заявила Міжвідомча група по боротьбі з розповсюдженням COVID-19. У кафе, ресторанах та інших закусочних за одним столом може сісти до п’яти чоловік в порівнянні з двома раніше. Так само кількість людей визначається груповими заняттями в спортивно-оздоровчих клубах. До весільних церемоній допускаються до 250 чоловік, яким не потрібно показувати негативний результат тесту на коронавірус.

Приблизно 2/3 сінгапурців отримали хоча б першу дозу вакцини. Влада очікує, що приблизно половина населення буде повністю вакцинована до кінця липня. За словами міністра охорони здоров’я, «як тільки ця позначка буде досягнута, можна буде говорити про розробку дорожньої карти для переходу до так званої нової реальності, коли пандемія стане ендемічною». Міністр фінансів країни, співголова Міжвідомчої групи, сказав, що першим етапом є збільшення числа груп в областях підвищеного ризику.

Вісім чоловік зможуть сісти за один стіл в кафе і ресторанах, але тільки за умови повної вакцинації. Великі заходи, в тому числі виставки, концерти і спортивні заходи, можуть відвідувати до 500 осіб, імунізованих проти коронавируса. Влада Сінгапуру розглядають можливість скасування обов’язкового двотижневого карантину для жителів після повернення з деяких країн Європи та США.

Міністерство охорони здоров’я схвалив компанії Pfizer/BioNTech і Moderna для державної програми вакцинації. Щеплення безкоштовні для всіх. Уряд гарантує безкоштовне лікування і компенсацію в разі побічних ефектів вакцинованих.