В Україні зберігається тенденція скорочення працівників

Офіційних працівників в Україні з кожним роком все менше і менше.

В Україні станом на початок 2019 року налічувалося близько 17 мільйонів людей працездатного віку. З цього числа на постійній основі працюють 7,7 мільйона осіб, тобто близько 45 відсотків.

Місце роботи змінив кожен третій українець. Не дивно, що з таким низьким рівнем заробітної плати, який на сьогоднішній день зафіксований в Україні, так багато людей звільняються і змінюють місце роботи. Причому, більшість з них вважає за краще працевлаштуватися за кордоном.

Найбільша кількість працівників скоротилася в сфері освіти – на 60 тисяч працівників стало менше. Чисельність робітників у промисловості скоротилася на 50 тисяч осіб, в медицині – майже на 40 тисяч. Тільки в сфері торгівлі працівників додалося на 3 тисячі.

У Києві, де працює найбільше число українців, одночасно зафіксовано максимальне скорочення чисельності працівників, яких протягом 2018 року стало на 24 тисячі менше.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що встановити точну кількість годин, яку в середньому відпрацьовує українець, досить складно.

Найбільші заробітні плати в Україні отримують працівники в Київській, Донецькій і Дніпропетровській областях.