Україна є зростаючим конкурентом на ринку зернових культур

У минулому сезоні Україна стала другим за величиною експортером зерна в світі. Експерти Міжнародної ради по зерну підняли на 0,5 мільйона тонн до 43,1 мільйона тонн експорту з України.Украина стала вторым по величине экспортером зерна в мире

Україна залишається на другій позиції в світі по експорту зерна з 12-відсотковою часткою в світовій торгівлі і обганяє Аргентини (42,9 млн. тонн), Росію (41,7 млн. тонн) і ЄС (35,2 млн. тонн).

США посіли перше місце з прогнозованим експортом в 79 мільйонів тонн.

Важливість України на світовому ринку зернових постійно зростає. За останні п’ять сезонів відвантаження загальне зерно збільшилася майже в два рази.

Перевагою цієї країни є дуже хороший грунт, сприятливий клімат, низькі витрати виробництва і дуже гарне положення щодо великих імпортерів, зосереджених навколо Середземного моря. Україна особливо важлива для експорту кукурудзи. За даними МСЗ, в цьому сезоні буде експортовано рекордна 21,6 млн тонн цього зерна, або 5%. (1 млн. Тонн) більше, ніж в минулому сезоні.

Це означає, що майже 80 відсотків виробництва буде продаватися за межами країни. Найбільш важливі покупці це країни ЄС. У минулому сезоні українська кукурудза пішла головним чином в Іспанії (2,4 млн. Тонн) і Нідерланди (2,2 млн. Тонн). Польща купила 103 000 тонн. Україна також є важливим експортером ячменю. У поточному сезоні поставки можуть досягати 4,5 млн. Тонн (-15% р / р). Однак він складе 16,5 відсотка, глобальний експорт цього зерна. У свою чергу, при прогнозованому експорті пшениці на рівні 16,7 млн. Тонн Україна посяде шосте місце у світі з часткою 9,6%.

Робота в сільськогосподарській середовищі завжди користувалася великим попитом, якщо Вас цікавлять вакансії в цьому середовищі, можете подивитися пропозиції на нашому сайті www.eurabota.ua