Польща буде фінансувати пенсії для працівників з України

Заступник спікера Сейму – Станіслав Тышка в запиті на ім’я міністра сім’ї, праці і соціальної політики Эльзбеты Рафальски запитує, чи буде Польща фінансувати мінімальні пенсії для робітників з України.

Питання фінансування пенсій робітників з України вже окреслювалося в серпні в газеті «річ Посполита». Згідно газеті, угоду про соціальне забезпечення між Польщею і Україною повинно було гарантувати вихід на пенсію полякам в Україні, а жителям зі Сходу в Польщі. За роки роботи на практиці це угода принесло користь тільки українцям, які працюють у Польщі.

польские налогоплательщики будут финансировать пенсию для украинцев

На порталі «Kresy.pl» нещодавно з’явилася стаття. «ZUS підтверджує: польські платники податків будуть фінансувати пенсію для українців. Портал повідомляє, що гроші, витрачені на пенсії для українців, будуть вилучатися з польських внесків і жодним чином не будуть компенсовані українською стороною».

Мінімальна заробітна пенсія в Польщі становить 1000 злотих на місяць.

Зараз вирішується питання по виплаті пенсій і допомоги українцям. Якщо Ви маєте час до пенсії не чекайте, шукайте вакансії у нас на сайті www.eurabota.ua працюйте і заробляйте собі на хороші пенсії та допомоги, забезпечте собі майбутні.