Грудневі зміни, які вплинуть на життя кожного українця

З початком календарної зими в Україні почали діяти важливі нововведення, які можуть торкнутися практично кожного.

Приємні нововведення – деяке підвищення прожиткового мінімуму і соціальних виплат, які важливі для мільйонів наших співгромадян. Поряд з цим є і не дуже приємне нововведення – НАК «Нафтогаз» отримав можливість в разі заборгованості за газ виробників тепла для населення відключати ці підприємства від поставок газу. Право фактично заморожувати системи опалення в житлових будинках Нафтогаз має і в зимовий період. Передбачено, що якщо протягом двох тижнів після попередження теплопостачальне підприємство-боржник не зможе врегулювати проблему, то газ відключать.

Значна кількість українських пенсіонерів, які живуть на мінімальні пенсії, отримають невелику надбавку в 62 гривні, як то кажуть – дрібниця, але приємно. Починаючи з 1 грудня розмір мінімальної пенсії складе 1 497 гривень.

Також за електроенергію потрібно буде платити по-новому. Тепер будуть дві платіжки – за поставку і за доставку. Виходить, що послуги почнуть надавати дві різні компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про індекс споживчих настроїв українців, який протягом жовтня знизився на 6 пунктів і склав 57 пунктів, що красномовно свідчить про суттєве зменшення сімейних бюджетів українців.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018