Платити за транспортування газу потрібно навіть, якщо його не споживав – глава НКРЕКУ

Тільки за те, що українці мають доступ до інфраструктури, потрібно обов’язково за це платити. Таку категоричну заяву зробив учора, 12 лютого, на брифінгу глава Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Валерій Тарасюк.

Зокрема він підкреслив: «… люди, у яких нульове споживання, будуть отримувати мінімальну платіжку… Наприклад, будинок буде отримувати платіжку на 20 гривень в місяць за транспортування».

Також високопоставлений чиновник пояснив, що плата за доставку газу потрібна для того, щоб забезпечити нормальне функціонування газових мереж, необхідний ремонт, на оплату працівників аварійної служби та інше. «Плата за транспортування була, є і буде»,– підкреслив Тарасюк.

Поділ оплати за газ і за його доставку викликав великий резонанс в суспільстві. Споживачі обурені таким рішенням влади. На сайті президента України була зареєстрована петиція про скасування плати за транспортування, яка швидко набрала необхідну кількість підписів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель розповів, що в уряді вирішили повернутися до єдиної платіжки за газ.

Глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що ситуація, яка склалася на європейському газовому ринку, буде сприяти подальшому зниженню ціни на газ для побутових споживачів.