Мексика – найсмертоносніша країна в світі для журналістів в 2020 році

“Мексика – найсмертоносніша країна в світі для журналістів в 2020 році. Майже 1/3 журналістів, убитих в світі в цьому році, працювали в Мексиці”, – повідомляє Guardian з посиланням на Комітет із захисту журналістів.

У 2020 році в Мексиці було убито дев’ять журналістів, в результаті чого з 2000 року їх число склало не менше 120. Минулого місяця за 10 днів було вбито трьох журналістів.

Цифри цього року означають, що у мексиканських журналістів більше шансів бути вбитими, ніж у тих, хто висвітлює війни. Мексика вперше займає перше місце в цій чорній статистикою з тих пір, як Комітет захисту журналістів відстежує насильство по відношенню до ЗМІ з 1992 року.

На думку авторів звіту, криза – це результат безкарності. Принаймні, 90% випадків вбивства журналістів залишаються нерозкритими.

Мексика довгий час була найнебезпечнішим місцем для журналістів за межами зони бойових дій: журналісти, які розслідують організовану злочинність і діяльність корумпованих чиновників, найчастіше піддавалися нападам.

За Мексикою слідують Афганістан і Філіппіни.

Кілька тижнів тому Міжнародна федерація журналістів оголосила, що в цьому році 42 журналіста було вбито під час виконання службових обов’язків.