Навальний закликає до бойкоту парламентських виборів в Росії

“Лідер російської опозиції Олексій Навальний закликав росіян саботувати майбутні в наступному місяці парламентські вибори”, – повідомляє Reuters.

Мета полягає в тому, щоб спробувати послабити політичне домінування правлячої партії «Єдина Росія».

Кремлівський критик закликає людей голосувати за конкретних кандидатів, які, як вважається, мають найкращі шанси перемогти суперників «Єдиної Росії» в будь-якому регіоні країни.

Це остання антиурядова ініціатива Навального і його прихильників після того, як цього літа його рух було заборонено, як «екстремістський».

Союзникам Навального заборонили брати участь в майбутньому голосуванні, і очікується, що «Єдина Росія», підтримувана президентом Володимиром Путіним, здобуде перемогу на виборах 17-19 вересня, незважаючи на недавнє падіння її рейтингів.

Однак Навальний сподівається, що цей крок призведе до потенційних збоїв в роботі в ключових містах, таких, як Москва і Санкт-Петербург, де наростають антикремлівські настрої.

«Вони оголосили екстремістами половину країни, щоб захопити всі округи», – написала опозиція в повідомленні в Instagram, опублікованому за день до річниці його отруєння.

Навальний, найвідоміший внутрішній критик президента Володимира Путіна. Його тюремне ув’язнення загострило відносини Росії із Заходом, який вимагав його звільнення і критикував рішення про екстремізм по відношенню до опозиціонерів.