Крісталіна Георгієва коментує вплив коронавируса на світову економіку

Міжнародний валютний фонд (МВФ) сподівається, що національні уряди і центральні банки розроблять заходи реагування на епідемію коронавируса, коли будуть з’ясовані її наслідки для економіки.

Про це заявив сьогодні директор фонду Крісталіна Георгієва в промові на Мюнхенській конференції з безпеки БТА цитує слова Reuters. За її словами, наступні кілька тижнів будуть вирішальними у формуванні загальної картини того, як вплинула інфекція в Китаї і в усьому світі. «Тоді ми можемо домовитися про синхронізовані або краще скоординовані заходи щодо захисту світової економіки від більш серйозного потрясіння», – сказала жінка делегатам. «Ми можемо зробити це? Так. Ми зробимо це? Я дійсно думаю, що ми зможемо », – підкреслила вона.

У своєму виступі Георгієва застерегла від складання прогнозів на даний момент через відсутність достатньої інформації, і зазначила, що експерти, які роблять прогнози щодо впливу епідемії на економіку, ризикують. Глава МВФ сказала, що її найбільші побоювання полягають в тому, що потрібно буде контролювати епідемію і відновлювати економіку так, щоб запобігти поширенню нової вірусної епідемії. Крісталіна Георгієва радить людям «молилися про краще і готувалися до гіршого».