Нові правила видачі віз для відвідування Євросоюзу

За офіційною заявою Європейського союзу стало відомо, що з 2-го січня починають діяти нові правила для видачі віз громадянам третіх країн. Зміни правил спрямовані на спрощення процедури отримання візи, а також передбачає полегшення розвиток туризму, спорту та бізнесу.

На офіційному сайті Єврокомісії повідомляють, що нововведення розширить доступність ресурсів для боротьби з погрозами внутрішньої безпеки та незаконною міграцією.

Правила будуть діяти для 105 країн і передбачать видачу віз для 22 двох країн Європейського союзу, які перебувають у Шенгенській зоні.

Як приклад буде і той факт, що тепер на візу заявники можуть подати за 6 місяців до приїзду в країну, на відміну від попереднього терміну в три місяці. На розгляд також терміни зменшили до 15 діб і лише в окремих випадках процедура займе до 45 днів.

Також після процедури Brexit Європейський союз зробив заяву, що в Лондоні відкриють дипломатичне посольство, керівником якого стане португальський дипломат Жуан Вале де Алмейду. І варто нагадати, що Великобританія вступила в Євросоюз в 1937 році і стала першою країною, яка покинула складу блоку.