Космічний корабель «Буран» на космодромі Байконур розписали графіті

Радянський космічний корабель “Буран” був розписаний графіті в монтажно-завантажувальному комплексі космодрому Байконур.

На фотографіях, що з’явилися в соціальних мережах, видно, які написи з’явилися на кораблі: «Юра, ми прилетіли», «Перш ніж відправитися до зірок, треба навчитися жити на Землі».

Як повідомляє РІА Новини, корабель, на який нанесено графіті, є другим з побудованих орбітальних багаторазових космічних кораблів «Буран», розроблених в СРСР.

Перший, який зробив єдиний політ у 1988 році, також зберігався на Байконурі, але був зруйнований, коли обвалився дах в монтажно-випробувальному корпусі в 2002 році. Третій, недобудований «Буран», зараз перебуває в Жуковському районі Підмосков’я.

У зв’язку з черговим «вторгненням невідомих осіб на територію космодрому Байконур, який не використовувався з початку 1990-х років», “Роскосмос має намір підняти питання про збереження унікальних місць на черговому засіданні казахсько-російського міжурядового комітету з Байконуру»,- сказали в держкорпорації.