Україні ще дуже далеко до країн-лідерів у туристичному секторі

Нещодавно стало відомо про країни, які є лідерами у сфері міжнародного туризму.

туризм

Туристичний сектор багатьох країн приносить величезні доходи в державні бюджети, оскільки влада цих держав проводять планомірну політику щодо поліпшення надаваних туристичних послуг, залучення більшої кількості туристів зі всього світу. У цьому сенсі Україні поки що похвалитися нічим, адже на іноземних туристах, Україна заробила майже 1,3 мільярда доларів, а це тільки 0,2 відсотка доходів від туризму в європейських країнах.оединенные Штати і в туристичній сфері є світовими лідерами, в минулому році за даними Всесвітньої туристичної організації ООН, країна заробила на туристах майже 211 мільярдів доларів, на другому місці-Іспанія, а на третьому – Франція. Бюджет цих європейських країн поповнився на 68 і 61 мільярд доларів відповідно.

Загалом, дохід від міжнародного туризму в порівнянні з позаминулим роком зріс на 5 відсотків і склав 1,34 трильйона доларів.

Україну відвідали 14,2 мільйона туристів, а доходи склали 1,3 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про декількох популярних серед туристів країнах, які вирішили додатково ввести спеціальні податки для мандрівників, серед них: Японія, Хорватія, Нова Зеландія.

Джерело: www.eurabota.ua

29.10.2018